KOORREGIE

blog van Meta Stevens over koorregie en podiumpresentatie

Cursus koorregie

april25

De cursus Koorregie is bedoeld voor koorleden en dirigenten die hun eigen koor willen regisseren. Marijke en ik hebben de cursus in 2009 ontwikkeld.

In de cursus ga je dieper in op de volgende onderwerpen:
- hoe werkt koorregie, met welke bouwstenen heb je te maken? (bijv. beweging, houding, blikrichting, intentie, inleving)
- hoe verzin je een koorregie, waar begin je?

Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de mogelijke hobbels die jijzelf tegenkomt bij het
regisseren van je eigen koor en je rol binnen het koor: hoe sta je voor de groep en hoe krijg je het koor mee met je ideeën? Hoe werk je samen met de dirigent, hoe kun je koorregie inplannen in de repetitie, etc.

Vier keer komt er een koor over de vloer waar je mee kunt oefenen. Daarnaast kun je het geleerde meteen op je eigen koor uitproberen, en wordt een uitwisselingsstage georganiseerd. Voldoende gelegenheid dus om te oefenen, naar elkaar te kijken en feedback te krijgen en geven.

reacties eerdere cursisten:
Barbara van Leeuwen (vocalgroup WE en Djara): “Absoluut bruikbaar! Het hele koor staat telkens weer te popelen om dat wat ik dan weer geleerd had in praktijk te brengen Ik heb vreselijk veel inspiratie opgedaan!”
Marielle Gelten (Voices in Harmony): “Eigenlijk zou de cursus een verplicht onderdeel moeten zijn van de dirigenten-opleiding.”

Sommige cursisten zijn zo enthousiast geworden dat zij nu ook workshops en coaching aanbieden op het gebied van koorregie. Kijk bijvoorbeeld eens bij: Bianca van Dreumel, Petra Andriessen, Maartje Knoop of Ingrid van Rooij


Op dit moment staat er geen cursus gepland.

Wil je op de hoogte gehouden worden als er weer een nieuwe cursus start? Laat een berichtje achter op E-mailadres is afgeschermd met JavaScript

Geplaatst in
2 reacties op

“Cursus koorregie”

 1. Avatar 13 mei 2014 om 13:21 rika plug zegt:

  Mijn naam is Rika Plug en wil vragen of jullie ook in Alkmaar workshops geven. Er is een leuke locatie en ik zou zelf ook wel een cursus willen volgen. Misschien is er belangstelling voor in deze regio.

  Ik hoor het graag,

  Rika Plug


 2. Avatar 14 mei 2014 om 17:30 Meta Stevens zegt:

  Beste Rika,

  Leuk dat je belangstelling hebt voor een workshop.
  En natuurlijk geven wij ook in Alkmaar workshops.
  We geven vooral workshops ‘aan huis’ bij koren. Workshops voor losse deelnemers geven we minder vaak, maar bij voldoende animo is dat te regelen.
  De eerstvolgende cursus zal vermoedelijk weer in het midden van het land zijn, en we hopen eind 2015 weer eentje aan te bieden.

  groet!
  Meta