KOORREGIE

blog van Meta Stevens over koorregie en podiumpresentatie

Complimenten en recensies

november11

Omdat er ook voor mij niks leukers is dan complimenten krijgen, heb ik er hier een aantal op een rij gezet. Zodat ik er af en toe naar kan kijken…

Leeuwenhart over mijn bijdrage aan de voorstelling VolZin, voorjaar 2014:
“De regie van Meta Stevens droeg daar natuurlijk ook aan bij: in een kort tijdsbestek heeft ze, met eerbied voor de door ons bedachte choreo’s, de rode draad erin gebracht en in samenwerking met Tijs de finishing touch aangebracht.”


Fred Verstegen van Mengelmoes:
“Ik ben nog steeds onder de indruk van de masterclass die we afgelopen vrijdag hebben gevolgd. Het was ook grote klasse wat Meta daar bracht. Het is bijna niet voor te stellen dat je met relatief klein veranderingen zo’n groot effect kunt bewerkstelligen.”


Barbara Lok op facebook:
“Vanavond fantastische avond gehad! Meta Stevens heeft koorregie gedaan bij CLevel en Cream on Pop! Geweldig om te zien, dat je met zulke kleine dingen effect krijgt! Dank je wel Meta!”


José Beerens (koorlid popkoor NJOY) op facebook:
“Vanochtend had NJOY een workshop koorregie met Meta Stevens Haar werkwijze is stevig aanpakken en bij de les blijven. Daar houd ik wel van. Fijn dat ze ons handigheidjes aanreikte om al de diverse figuuropstellingen en/of bewegingen te gaan onthouden. Geweldig! Ze wist zelfs onze halstarrige mannen lichtelijk in beweging te krijgen ;-)


Trots op het prachtige stuk dat Elke Jansen in de Zing schreef over de inspiratiedag Koorregie: artikel inspiratiedag


Recensie van de try-out van Dark Side of the Moon in BN/De Stem.


Merel Martens in haar recensie voor Balk over de Dark Side of the Moon:
“Mijn advies: deze voorstelling is uniek. Als je hem mist, heb je echt iets gemist in vocaal Nederland.(…) Naast Annalisa, Sander en Don wil ik ook een compliment geven aan Meta Stevens, die de regie voor haar rekening nam tijdens deze voorstelling. Naast de gangbare opstellingen die hedendaagse vocale groepen gebruiken, liet zij met deze voorstelling zien ook in regie vernieuwend te zijn.”


en dan de laatste link over Dark Side of the Moon: een prachtige reportage over de voorstelling van U in de Wijk


Hans Kaldeway, dirigent van Tous les Oiseaux de l’Europe na een repetitiedag:
“De dingen die jij aanreikt en uitlegt zijn precies de nog ontbrekende factor. De zang knapt er enorm van op. (…) Zo komen we precies waar we wezen moeten. Er ontstaat bij de zangers een soort aha-erlebnis, het is nu ineens duidelijk hoe de nummers uitgevoerd kunnen worden.”


Bart van den Berg (Multivox) schreef enkele jaren(!) na dato:
“Je hebt grote indruk op me gemaakt. Je bent fysiek klein van stuk, maar je vult de grote ruimte met vakmanschap, autoriteit en inspiratie. Met een paar rake klappen zette je ons toen op het spoor van een goede pakkende choreo..”


een bestuurslid van popkoor Noisz op facebook:
“Wat een mooie avond had het koor gisteren o.l.v. koorregisseur Meta Stevens. Die tante weet goed wat ze kán en wat ze met een club mensen wil! Prachtige oefeningen, mooie ‘probeersels’ die samen een regie vormen.”


een koorlid van wereldmuziekkoor Umoja, na een workshop podiumpresentatie:
“Ik hou eigenlijk helemaal niet van optreden en op een podium staan, want ik wil liever gewoon lekker zingen. Dus ik zag een beetje op tegen een workshop podiumpresentatie. Maar jouw workshop maakt juist het zíngen leuker!”


Jan Torny, muzikaal leider van Prove It:
“Ik hou enorm van jouw werkwijze, die -door zijn opzet- zoveel ruimte laat voor creativiteit, bijsturing en verwerking van nieuwe inzichten!”


een recensie van het concert ‘Konijn van Olland’ van het Tilburgs Vocaal Ensemble uit 2009


Annalisa Schmad, altijd uitermate enthousiast ;-) , op Facebook:
“and Rave Vocal Band thanks Meta Stevens for giving us an AMAZING first staging EVER (since we have only been together for one year) and helping us to bring our music even closer to the hearts of our audience and fans.”

PV Chantez, de zingende personeelsvereniging van het RIVM vroeg mijn hulp voor de voorbereiding van een flashmob in hun kantine:
“We hebben allemaal genoten en waren allemaal bek af ‘s avonds. Het was een hele fijne middag, we wisten niet dat we dit in ons hadden. Dat heb jij naar buiten weten te brengen. Dank je wel. (…) De middag kan in ieder geval niet meer stuk.”

Na een gezamenlijke workshop aan Stijlloos uit Breda en Afslag 26 uit Vaassen, als opwarmer voor hun gezamenlijke concert die avond:
“‘s avonds was bijna nog leuker dan ‘s middags :) . We hebben heel veel gehad aan de inspiratie van de middag en het was te merken dat we als beide koren al iets gezamenlijks hadden opgebouwd ‘s middags. Wij waren in ieder geval zeer tevreden en ik begrijp Afslag 26 ook!”

In het kader van het Nederlands Koorfestival in 2010 kregen koren die zich plaatsten voor de halve en hele finale een coaching aangeboden. Davanti plaatste zich voor de finale, en ik mocht ze coachen.
Website NKF:
“De tweede prijs ging naar het Vrouwenensemble Davanti (vrouwenkoor klassiek) uit Aalsmeer, dat volgens de jury een sterk programma had, met subtiel zangplezier en dat lof kreeg toegezwaaid voor de verfijnde choreografie geheel in dienst van de muziek.”
Davanti:
“We bedanken Meta Stevens voor haar workshops podiumpresentatie. Meta, mede dankzij jou hebben we enorme sprongen gemaakt op dit gebied.”

Geplaatst in
Eén reactie op

“Complimenten en recensies”

  1. Avatar 11 oktober 2014 om 15:16 Een koorlid zegt:

    Vanmiddag een hele interessante, inspirerende workshop koorexpressie van jou gehad. The Young Voices kunnen hier hun voordeel mee doen. Het zingt heerlijk zo…
    Mede door jouw prettige manier van aanwijzingen geven staan wij nu vol overtuiging op het podium. Waarvoor dank.