KOORREGIE

blog van Meta Stevens over koorregie en podiumpresentatie
activiteiten

Nieuw idee! Videocoaching

juli10

Een nieuw concept! videocoaching.

Stuur een goede video-opname van bijvoorbeeld je eigen koorconcert of een koorrepetitie, en ontvang gerichte en uitgebreide schriftelijke feedback per mail.

Je kunt op deze manier effectief feedback krijgen op je concert. Wat zijn de sterke punten in het concert, wat zijn aandachtspunten? Hoe lopen de overgangen, hoe zou dat beter kunnen?
Ook kun je je eigen regie-repetitie opnemen, en zo feedback krijgen over je werkwijze, de manier waarop je voor de groep staat, je aanpak en je regiekeuzes.
Of een combinatie natuurlijk.

Je krijgt als het ware een juryrapport, zonder cijfers, maar met vele tops en vele tips! Wie wil dat nou niet? Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is een goede video-opname.

Voor meer informatie kijk op mijn pagina over videocoaching of mail me: E-mailadres is afgeschermd met JavaScript

Geplaatst in activiteiten | Reageren uitgeschakeld

Boek Koorregie komt eraan

januari21

Al geruime tijd zijn mijn collega Marijke de Wit en ik bezig met het schrijven van een boek over Koorregie. Het is een hele klus, maar de eindstreep is in zicht. :-)

Het is het eerste boek dat specifiek gaat over regie voor koren.
Koorregie gaat verder dan podiumpresentatie. Het gaat over hoe je ideeën kunt krijgen voor je regie, hoe je kunt werken aan de enscenering van je koor, de uitstraling van je koor en beweging in je koor kunt krijgen. Maar het gaat ook over het inpassen van koorregie in de koorrepetitie, samenwerken met het bestuur en de dirigent, hoe je kunt omgaan met weerstand van koorleden.

Het belooft een prachtig boekwerkje te worden, en we mikken erop dat het voor de zomervakantie te koop is! Hou deze website in de gaten, of mail me als je op de hoogte gehouden wil worden!

E-mailadres is afgeschermd met JavaScript

25 februari informele dirigenten-workshop

februari4

Een dirigent zei laatst tegen me: “ik wil eigenlijk wel wat meer weten over koorregie, maar ik mis altijd openbare workshops en cursussen, omdat die meestal op zaterdag zijn. En op zaterdagen ben ik meestal bezet met eigen werkzaamheden, concerten, workshops en repetitiedagen. Kun je niet eens een keer iets doordeweeks overdag organiseren?” Lees de rest van dit bericht »

twitter

juni21

Om de pr voor de komende cursus een duwtje te geven, ben ik nu ook op twitter te volgen via @koorregie_nl.
Via daar meer nieuws en tips over de cursus, koorregie en aanverwante zaken. Volg mij! ;-)

Geplaatst in activiteiten | Reageren uitgeschakeld

inspiratiedag koorregie

februari2

Op 15 april organiseren Marijke de Wit en ik in samenwerking met Balk en Kunstbalie de Inspiratiedag Koorregie. 3 regisseurs die hun sporen met koorregie hebben verdiend gaan aan het werk met 3 verschillende koren. Lees de rest van dit bericht »

Geplaatst in activiteiten | Reageren uitgeschakeld